Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/brasovev/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1261
Brasov Events
Brasov Events
Vremea in
 • : 0C
 • Braşovenii pot învăţa cum să renunţe la deplasarea cu maşina personală spre serviciu. Ţinta este de a se reduce cu 20% traficul la orele de vârf

  10:38 28 July, 2014

  mobi_foto andrei paul_primaria brasov (5)Mersul pe jos, transportul în comun, bicicleta şi chiar „car sharing” – ul, adică împărţirea costurilor de transport între colegi sau vecini pentru deplasarea la serviciu cu o singură maşină în loc de trei sau patru sunt numai câteva dintre mijloacele de deplasare promovate în cadrul unui proiect ce îşi propune să îi încurajeze pe angajatori să îi determine pe angajaţii din diverse companii sau instituţii să renunţe la maşina personală pentru a veni la serviciu. Proiectul, care a fost deja testat în Olanda, a fost lansat de Agenţia pentru Managementul Energiei şi Protecţia Mediului Braşov (ABMEE), în parteneriat cu organizaţii similare din Olanda, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie şi Portugalia şi cofinanţat de Uniunea Europeană, prin programul Intelligent Energy Europe. Acest proiect îşi propune să reducă traficul din orele de vârf cu 20% în oraşele participante şi să ne ajute să utilizăm un mod mai sustenabil şi mai sănătos de a călători în interiorul oraşului.

  Intri în competiţia mobilităţii

  Proiectul se desfăşoară prin intermediul unei aplicaţii care ajută utilizatorul să contorizeze traseul parcurs zilnic, mijlocul de transport utilizat, emisiile de CO2 economisite, caloriile arse, comparaţia cu alţi utilizatori din echipă sau din competiţie şi alţi parametri de acest fel, totul fiind prezentat sub forma unui joc amuzant în care angajaţii sunt angrenaţi într-un concurs desfăşurat de compania sau instituţia la care lucrează. Datele rezultate vor fi utile nu numai pentru a oferi companiilor sau instituţiilor publice şi angajaţilor acestora un mod mai eficient de a ajunge la serviciu, ci şi pentru dezvoltarea planului de mobilitate al municipiului Braşov şi Zonei Metropolitane, proiect important în contextul pregătirii pentru perioada de finanţare 2014 – 2020. Deocamdată, proiectul este unicat în România, însă intenţionăm să-l extindem şi în Bucureşti şi alte oraşe din ţară”, a explicat directorul ABMEE, Camelia Raţă.

  Nu se plăteşte nici un leu

  mobi_foto andrei paul_primaria brasovAplicaţia este deja disponibilă on-line, la adresa www.f5to4.ro şi vine din titulatura în limba engleză, însemnând „de la 5 la 4”, ţelul inventatorilor ei fiind de a reduce de la 5 la cel puţin 4 zilele din săptămână în care angajatul vine la serviciu cu maşina personală ABMEE aşteaptă companiile sau instituţiile publice interesate să completeze formularul de înscriere, urmând ca apoi să fie contactate de reprezentanţii asociaţiei pentru a pune la punct o strategie potrivită nevoilor fiecărei companii sau instituţii. În final, fiecare angajat pe care compania sau instituţia îl doreşte implicat va primi acces în sistem şi va participa efectiv la competiţie. „Aplicaţia se adresează de fapt angajatorilor care doresc să-şi implice angajaţii într-o competiţie distractivă, dar care are o componentă serioasă: angajamentul faţă de sănătatea şi bunăstarea personalului şi faţă de protecţia mediului”, a mai spus Camelia Raţă. Costurile participării la cest proiect pentru firme sunt zero.

  Proiectul se numeşte „Promovarea mobilităţii inteligente printre angajaţi” – MOBI, se desfăşoară în perioada martie 2013 – martie 2016 şi, la nivel european, este finanţat cu aproximativ 1 milion de euro. În România, proiectul beneficiază de o finanţare de 45.000 de euro. Costurile de finanţare sunt suportate 75% de Comisia Europeană şi 25% de parteneri, în cazul României, de ABMEE.

   

  Comentarii

  1. Oferte Brasov says:

   Adresa corecta de site a aplicatiei este http://www.f5t4.ro
   Succes

  Lasa un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Stiri de ultima ora

  Calendar

  Calendar

  May 2018
  M T W T F S S
  « Apr    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  

  Inscrie un eveniment