Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/brasovev/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1261
Brasov Events
Brasov Events
Vremea in
 • : 0C
 • Braşovul va avea o hartă a nevoilor sociale

  10:21 17 September, 2014

  harta brasov 2Pentru a oferi servicii sociale optime în toate cartierele Braşovului, reprezentanţii Primăriei au demarat un proiect pentru realizarea unei hărţi a nevoilor şi serviciilor sociale, prin implicarea instituţiilor şi ONG-urilor de profil. Harta serviciilor sociale este gândită ca un instrument de lucru ce poate fi utilizată nu numai de către primărie, ci şi de alte autorităţi publice, în procesul de elaborare a strategiilor judeţene şi locale, în concordanţă cu nevoile comunităţii. „Direcţia de Servicii Sociale a Primăriei, împreună cu ONG-urile partenere, lucrează deja la prima componentă a acestei hărţi, cea a identificării nevoilor sociale în fiecare cartier, pe baza unor chestionare adresate cetăţenilor, dar şi cu alte mijloace de cercetare. Ne interesează aceste date pentru că, de exemplu, în Tractorul sunt foarte mulţi foşti angajaţi ai fostelor mari uzine care au vârta de 50 de ani şi au nevoie urgentă de programe de reinserţie pe piaţa muncii, iar în zona Astra sunt foarte mulţi copiii de care au grijă rudele, bunicii sau vechinii, pentru că părinţii lor sunt plecaţi la muncă în străinătate. Harta este necesară pentru identificarea acestor nevoi, pentru identificarea exactă a instituţiilor şi ONG-urilor care pot să răspundă acestor nevoi, şi pentru posibilitatea elaborării de programe şi strategii în domeniu, precum şi pentru bugetarea acestora, fie în cadrul ghidului de finanţare al primăriei, fie din alte surse, inclusiv fonduri nerambursabile”, a explicat viceprimarul Adina Durbacă.
  Adina Durbaca trusa sanatate clasa pregatitoare_foto andrei paul_primaria brasov (2)

  De asemenea, harta va putea oferi suport beneficiarilor aflaţi în situaţii de risc social pentru alegerea serviciilor care respectă în cea mai mare măsură nevoia proprie şi facilitează activitatea specialiştilor din domeniul social asigurând o coordonare interinstituţională la nivel local şi judeţean. Harta serviciilor sociale va cuprinde informaţii legate de furnizorii de servicii sociale publici şi privaţi, respectiv datele de contact ale acestora, tipul de servicii sociale pe care le oferă, categoria de beneficiari pentru care furnizează servicii. Realizarea acestei hărţi va fi facilita accesul la serviciile sociale sau socio-medicale pentru beneficiari şi va diminua termenul de intervenţie al specialiştilor pentru acordarea serviciilor solicitate.

  Lasa un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Stiri de ultima ora

  Calendar

  Calendar

  May 2018
  M T W T F S S
  « Apr    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  

  Inscrie un eveniment