Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/brasovev/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1261
Brasov Events
Brasov Events
Vremea in
 • : 0C
 • Dosar impresionant de candidatură pentru Jocurile Olimpice din 2020: un metru cub de hârtie, 25 de kg şi 6.000 de file

  10:54 17 June, 2014

  jocuri olimpice 2020 iarnaReprezentanţii Primăriei Braşov au trimis, luni, la Comitetul Olimpic Internaţional, dosarul de candidatură pentru Jocurile Olimpice din 2020, după ce au primit din partea Guvernului toate garanţiile solicitate în vederea organizării acestei competiţii de mare anvergură. „Am reuşit să întocmim acest dosar fără a mai apela la ajutorul unor firme de consultanţă, doar cu sprijinul colegilor din Primăria Braşov, sub coordonarea doamnei Cecilia Doiciu (şefa Direcţiei de Relaţii Externe şi Cultură din Primăria Braşov – n.r.), astfel că am făcut din start şi o economie de aproximativ 100.000 de euro. De acum, nu ne rămâne decât să facem lobby la Comitetul Olimpic şi să demonstrăm în continuare că suntem serioşi, pentru a fi desemnaţi oraş gazdă pentru organizarea acestei Olimpiade. În acest sens, vom încerca să atragem în zona Braşovului cât mai multe competiţii internaţionale, prima de acest gen urmând să se desfăşoare în februarie anul viitor pe baza de sărituri cu schiurile de la Râşnov. Cred că avem şanse mari, ţinând cont că am fost remarcaţi pe plan internaţional pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, în 2013”, a precizat primarul Braşovului, George Scripcaru.

  Un dosar impresionant

  Dosarul de candidatură a fost unul impresionant, în ceea ce priveşte volumul. Acesta a avut în total 25 de kg. Pachetul în care a fost trimis „dosarul” a avut dimensiunile 70x40x40 cm, adică mai bine de un metru cub de hârtie, cu o masă totală de 25 de kilograme. Dosarul a mai conţinut şi 25 de CD-uri cu documente scanate, traduse în limbile engleză şi franceză, şi o broşură-rezumat, dar şi 6.000 de file printre care s-au numărat garanţiile din partea instituţiilor centrale şi locale, dosarul satului olimpic, dosarul bazelor sportive, un dosar cu hărţi amănunţite ale locaţiilor de concurs şi ale zonelor de desfăşurare a Olimpiadei, dosarul locaţiilor alese pentru evenimente culturale conexe, organizate pe parcursul Olimpiadei.

  Ţara organizatoare a celei de-a III-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret va fi aleasă de membrii CIO în cadrul sesiunii extraordinare la Lausanne în mai – iunie 2015. Dacă Braşovul va fi desemnat organizator, jocurile ar urma să fie organizate în Braşov, Poiana Braşov, Râşnov, Fundata şi Valea Prahovei. Spre deosebire de Lausanne arealul bazelor sportive este mult mai restrâns, însă, până în 2020 autorităţile trebuie să pună la punct tot ce s-au angajat că vor face şi au cuprins în dosarul de candidatură.

  Printre investiţiile necesare pentru organizarea competiţiilor se numără amenajarea unui nou patinoar în Poiana Braşov, proiectul pentru acesta fiind deja efectuat încă de anii trecuţi, ţinând cont că trebuia amenajat pentru FOTE. Depunerea candidaturii la Jocurile Olimpice constituie un avantaj şi pentru obţinerea unei finanţări europene în vederea extinderii domeniului schiabil spre Râşnov.

  Lasa un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Stiri de ultima ora

  Calendar

  Calendar

  May 2018
  M T W T F S S
  « Apr    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  

  Inscrie un eveniment