Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/brasovev/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1261
Brasov Events
Brasov Events
Vremea in
 • : 0C
 • Infiintat in septembrie 2013, Clusterul pentru Inovare si Tehnologie din Brasov a obtinut prima finantare europeana

  2:58 09 January, 2014

  cluster

  Proiectul „ Start catre Inovare si tehnologie”, depus spre finantare in octombrie 2013 de ASOCIATIA CLUSTER PENTRU INOVARE SI TEHNOLOGIE a fost aprobat pentru finantare prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. Valoarea totala a proiectului este de 1.018.603,27 lei.

   

  Asociatia Cluster pentru Inovare si Tehnologie a fost infiintata in luna septembrie 2013, iar Agentia Metropolitana Brasov este membru fondator alaturi de Camera de Comert si Industrie Brasov, Universitatea Transilvania din Brasov, Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie si 14 firme din domeniu din Brasov, cu scopul de a contribui la transformarea Brasovului in cel mai important centru al industriilor creative din Regiunea Centru prin valorificarea creativitatii si a noilor tehnologii, sustinerea initiativelor antreprenoriale, atragerea de investitii, incurajarea inovarii si conectarea la piata globala.

  In acest sens, Asociatia s-a organizat intr-un cadru profesional de realizare si furnizare de servicii suport menit sa contribuie la cresterea competitivitatii intreprinderilor din reteaua de tip cluster.

   

  Obiectivul general al proiectului „Start pentru Inovare si Tehnologie” este cresterea competitivitatii pe plan national a industriei emergente IT&C din Brasov/Regiunea Centru  prin dezvoltarea Clusterului pentru Inovare si Tehnologie si transformarea intr-un cluster inovativ.

   

  Atingerea obiectivului general al prezentului proiect se poate face prin realizarea obiectivelor specifice ce vizeaza intarirea capacitatii institutionale a Clusterului pentru Inovare si Tehnologie si atragerea de noi membrii, dezvoltarea imaginii si rolului clusterului si industriei IT&C din Brasov/Regiunea Centru la nivel national si international, animarea clusterului si incurajarea cooperarii la nivel comercial si tehnologic intre membri.

   

   

   “In contextul trendului ascendent in care se inscrie Romania reflectand atenuarea decalajelor existente comparative cu alte tari din Uniunea Europeana şi maturizarea pietei nationale, proiectul propus vizeaza reducerea acestor decalaje tehnologice si economice, prin asigurarea disponibilitatii unei infrastructuri pe deplin functionala. Proiectul “Start pentru Inovare si Tehnologie” are drept obiective cresterea semnificativa a vizibilitatii clusterului la nivel national si international, atragerea unui numar cat mai mare de IMM-uri din sectorului IT&C si facilitarea colaborarilor intre membrii sai. Atingerea acestor obiective este posibila doar prin realizarea succesiva a mai multor activitati care presupun participarea la evenimente, conferinte, seminarii, crearea unui brand al clusterului, organizarea de evenimente si sesiuni de formare etc.”, a declarat directorul general al AMB, David Dragos.

   

  Proiectul se va derula timp de 18 luni timp in care se va dezvolta identitatii clusterului si se va promova in toate mediile. Astfel, se va construi un brand al clusterului, un eveniment de promovare organizat in Brasov (Brasov Technology Fest 2014-2015), un website, o aplicatie mobile

   

  Activitatile derulate in cadru proiectului vor incurajarea antreprenoriatul prin organizarea de evenimente la nivelul Regiuni Centru care vor avea drept rezultat crearea a minimum 10 noi companii productive sau din domeniul serviciilor de înaltă tehnologie bazate pe utilizarea intensivă a cunoașterii, un eveniment  de accelerare startup-urilor si activitati de mentoring/coaching pentru membri noi, fondatori de startup-uri. De asemenea, Asociatia va participa la targuri si expozitii internationale cu scopul de crestere a deschiderii externe si a vizibilitatii internationale a clusterului. Sunt prevazute organizarea de conferinte, mese rotunde, seminarii care sa stimuleze si sa faciliteze cooperarea intre membrii clusterului, ceea ce va conduce la cresterea numarului de proiecte de colaborare, cresterea numarului de contracte incheiate intre membrii clusterului

   

  Beneficiarii directi ai proiectului sunt : firme active în domeniul IT&C, firme start-up din sectorul IT&C, tineri specialişti din sectorul IT&C, absolvenţii de studii doctorale si postdoctorale, firme interesate de identificarea de furnizori de servicii si/ sau produse din domeniul IT&C, institutii de cercetare-dezvoltare.

  Tags:

  Lasa un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Stiri de ultima ora

  Calendar

  Calendar

  May 2018
  M T W T F S S
  « Apr    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  

  Inscrie un eveniment