Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/brasovev/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1261
Brasov Events
Brasov Events
Vremea in
 • : 0C
 • Judeţeanul ar putea avea din această toamnă acceleratorul de particule mult aşteptat

  9:55 13 March, 2014

  accelerator particule 1Guvernul a semnat, de curând, un acord cu Banca Mondială, în valoare de 250 de milioane de euro, pentru achiziţia de aparatură de înaltă performanţă în unităţile sanitare din România. Pe lista de investiţii este inclus şi un accelerator linear de particule la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov, necesar pentru tratamentul bolnavilor de cancer.

   Vechiul aparat, casat de anul trecut

  Vechiul aparat de cobaltoterapie de la Secţia de Oncologie a Judeţeanului a fost tras pe linia moartă, de anul trecut, iar tratamente de specialitate se mai pot face în prezent doar la clinica privată de Oncologie, de pe strada Carierei, la stat putându-se efectua doar tratamente cu citostatice. Investiţia este estimată la 1,6 milioane de euro, bani pe care, Ministerul Sănătăţii nu I-a avut până acum. „Prin semnarea acestui acord sunt premise, pentru ca şi Spitalul Judeţean din Braşov să fie dotat cu acest accelerator de particule care este imperios necesar. Această investiţie era inclusă pe lista întocmită de fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolaescu şi sper ca şi domnul Nicolae Bănicioiu să respecte ce s-a stabilit atunci. Cred că cel mai probabil, în septembrie se vor face achiziţiile, ţinând cont că procedurile de licitaţie vor dura câteva luni”, a precizat senatorul braşovean, dr. Marius Neculoiu, fost manager al Judeţeanului. Consiliul Judeţean Braşov a alocat până acum 200.000 de lei pentru casarea vechiului aparat şi singura soluţie pentru a se monta unul nou era această finanţare de la minister.

   

  Întregul spital va intra în şantier

  Totodată, anul acesta vor demara la Judeţean lucrări de modernizare a Corpului B, finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Braşov. Lucrările de reabilitare a corpului B  al Spitalului Judeţean, în valoare de peste 27 de milioane de lei, înseamnă recompartimentări, astfel ca fiecare salon să aibă grup sanitar, refacerea în totalitate a instalaţiei electrice, de gaz, apă şi, dacă va permite bugetul, şi cumpărare de mobilier. Lucrările de modernizare vor dura un an. Conform evaluărilor făcute anul trecut de CJ Braşov, spitalele din subordinea sa au nevoie urgentă de aparatură şi de investiţii de aproape 77 de milioane de lei (aproximativ 17,5 milioane de euro).

   Noua listă de compensate, o necesitate pentru bolnavii de cancer

  Senatorul braşovean Marius Neculoiu speră ca noul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să continue proiectele la care a lucrat liberalul Eugen Nicolăescu, respectiv reforma în domeniul Sănătăţii şi stabilirea listei cu noile medicamente compensate sau gratuite. „S-a scos lista de pe site-ul ministerului, deşi era foarte aşteptată, pentru că nu a mai fost actualizată din 2008, ceea ce a generat anumite proteste. A fost definitivată de Nicolăescu, şi urma să intre în vigoare de la 1 aprilie. Bănicioiu a scos-o şi a pus-o la dospit, pe motiv că vrea să discute cu specialiştii din domeniul Sănătăţii, pretext pentru a modifica lista, deşi unele medicamente sunt pentru tratamentul cancerului sunt medicamente noi, cu care se face tratament în toată Europa şi de care aceşti oameni au nevoie. Eu sper totuşi, ca noua listă de medicamente compensate să fie publicată cel târziu la 1 mai”, a subliniat Neculoiu.

  Lasa un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Stiri de ultima ora

  Calendar

  Calendar

  May 2018
  M T W T F S S
  « Apr    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  

  Inscrie un eveniment