Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/brasovev/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1261
Brasov Events
Brasov Events
Vremea in
 • : 0C
 • Judeţeanul are nevoie de un accelerator linear de particule care costă 1,6 milioane de euro. Banii ar putea veni anul acesta!

  10:35 23 January, 2014

  accelerator particule 1Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov ar putea obţine, anul acesta, finanţarea necesară pentru montarea unui accelerator linear de particule, necesar pentru tratamentul bolnavilor de cancer. Vechiul aparat de cobaltoterapie de la Secţia de Oncologie a Judeţeanului a fost tras pe linia moartă, de anul trecut, iar tratamente de specialitate se mai pot face în prezent doar la clinica privată de Oncologie, de pe strada Carierei, la stat putându-se efectua doar tratamente cu citostatice. Investiţia este estimată la 1,6 milioane de euro, bani pe care, Ministerul Sănătăţii nu I-a avut până acum, însă, anul acesta ministerul va avea bani şi pentru astfel de investiţii. Senatorul braşovean Marius Neculoiu a precizat că, deşi ministerul a primit aceeaşi bani ca şi anul trecut, în 2014, nu se vor mai dirija mare parte din fonduri spre plata arieratelor spitalelor. „Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a avut un buget de 8 miliar de lei, însă peste 3,5 miliarde de lei s-au dus pe plata unor arierate. Acum, toate spitalele au scăpat de datorii, astfel că din bugetul de 7,9 miliarde de lei al ministerului vor fi direcţionaţi bani şi pentru investiţii. Am avut discuţii cu domnul ministru Eugen Nicolaescu şi anul trecut pe această temă şi a rămas ca Braşovul să fie trecut pe lista de priorităţi de anul acesta. În luna februarie, va fi la Sinaia o delegaţie permanentă a PNL, în care voi face demersuri la domnul ministru în ceea ce priveşte finanţarea pentru această aparatură de înaltă performanţă de care Braşovul are nevoie”, a precizat doctorul Marius Neculoiu, care a deţinut funcţia de manager la Spitalului Judeţean.

  De ce investiţii mai e nevoie

  Totodată, anul acesta vor demara la Judeţean lucrări de modernizare a Corpului B, finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Braşov. Lucrările de reabilitare a corpului B  al Spitalului Judeţean, în valoare de peste 27 de milioane de lei, înseamnă recompartimentări, astfel ca fiecare salon să aibă grup sanitar, refacerea în totalitate a instalaţiei electrice, de gaz, apă şi, dacă va permite bugetul, şi cumpărare de mobilier. Conform evaluărilor făcute anul trecut de CJ Braşov, spitalele din subordinea sa au nevoie urgentă de aparatură şi de investiţii de aproape 77 de milioane de lei (aproximativ 17,5 milioane de euro).

  Lasa un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Stiri de ultima ora

  Calendar

  Calendar

  May 2018
  M T W T F S S
  « Apr    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  

  Inscrie un eveniment