Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/brasovev/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1261
Brasov Events
Brasov Events
Vremea in
 • : 0C
 • Lucrările de modernizare a Judeţeanului vor costa peste 26 de milioane de lei şi vor începe la vară

  11:26 20 March, 2014

  Spitalul Judetean 1Consiliul Judeţean Braşov a demarat procedura de selectare a unui constructor pentru consolidarea şi modernizarea Corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Termenul final pentru depunerea ofertelor este data de 2 aprilie, urmând ca apoi, să fie selectată cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic. Cel mai probabil, lucrările efective vor începe în vară, după ce se vor urma toţi paşii procedurali, inclusiv soluţionarea unor eventuale contestaţii.
  Reprezentanţii CJ Braşov au estimat că valoarea investiţiei va fi de peste 21 de milioane de lei, respectiv, 26.341.327,44 lei cu TVA. Din aceşti bani, 890.180 de lei, fără TVA, va fi costul lucrărilor de proiectare, iar cheltuielile diverse şi neprevăzute vor fi de 6% din valoarea lucrărilor, respectiv 1,19 milioane de lei, fără TVA. „Aceasta se vor deconta doar dacă apar cheltuieli cu produse/servicii/lucrări care pot fi incidente pe parcursul derulării contractului şi care nu reprezintă modificări substanţiale ale contractului de achiziţie publică” , au precizat reprezentanţii CJ Braşov.

  Lucrările ar urma  să fie realizate pe o perioadă de un an şi să aibă o garanţie de cinci ani. Firmele interesate de contractul de lucrări trebuie să depună o garanţie de participare de 200.000 de lei pentru a participa la licitaţie.
  După ce se va desemna constructorul, termenul de realizare a proiectului tehnic este de 60 zile, pe parcursul acestei perioade constructorul având obligaţia de a depune documentaţiile necesare obţinerii restului avizelor pentru autorizaţia de construire. Aleşii judeţului au decis să prelungească termenul de efectuare a plăţilor către constructor la 60 de luni, ţinând cont de constrângerile bugetare, respectiv, că în 2014 sunt disponibile pentru investiţii doar aproximativ 12 milioane de lei. Iniţial, termenul de plată era de 36 de luni. Lucrările de reabilitare a corpului B  al Spitalului Judeţean înseamnă recompartimentări, astfel ca fiecare salon să aibă grup sanitar, refacerea în totalitate a instalaţiei electrice, de gaz, apă şi, dacă va permite bugetul, şi, apoi, cumpărarea de mobilier şi alte dotări. Lucrările se impuneau în contextual în care Corpul A al Judeţeanului a fost modernizat încă din anul 2008.

  Sisteme de climatizare şi supraveghere video

  În cadrul acestui proiect de modernizare se va instala şi un sistem de climatizare în toate spaţiile, respective atât în saloane, cât şi pe coridoare sau în grupurile sanitare, astfel ca pe timp de vară bolnavii să nu mai facă „saună”. Totodată, se va monta şi un sistem de supraveghere video cu timp de stocare minim 10 zile. Sistemul va acoperi întreg corpul B, dar cerinţa CJ Braşov este ca instalaţia să poată fi extinsă pe viitor şi în Corpul A.
  Pe lista de investiţii se mai regăseşte şi montarea unui sistem de detecţie şi alarmare în caz de incendiu, instalarea unui sistem de alarmare la fiecare pat cu semnalizare pe hol şi în cabinetul asistenţilor, a unui sistem de distribuţie a semnalului TV, inclusiv prize TV în saloane şi rezerve, dar şi instalarea unui sistem de control acces.

  Lasa un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Stiri de ultima ora

  Free Writing Essays Example
  19 April, 2018 0

  Calendar

  Calendar

  April 2018
  M T W T F S S
  « Mar    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  

  Inscrie un eveniment