Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/brasovev/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1261
Brasov Events
Brasov Events
Vremea in
 • : 0C
 • Ministrul Fondurilor Europene se contrazice singur. Nu are o soluție clară pentru proiectele întârziate, astfel încât să nu se piardă banii europeni

  10:49 26 October, 2014

  eugen teodoroviciFoarte multe proiecte cu bani europeni sunt în întârziere, iar unele riscă să nu se finalizeze până la 31 decembrie 2015, respectiv ultimatumul dat de Uniunea Europeană pentru cheltuirea banilor europeni alocați României din tranșa 2007 – 2013. Prezent la Brașov, ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici a precizat că din discuțiile pe care le-a avut cu reprezentanții Comisiei Europene, singura soluție ar fi „spargerea” proiectelor întârziate în două, dar nu prea ar fi de fapt o soluție bună.

  „O soluție în cazul proiectelor care nu pot fi implementate ar fi ca o etapă acestor proiecte să se desfășoare pe actualul exercițiu financiar, iar cealaltă etapă pe exercițiul financiar următor. Însă și așa am avea o problemă, fiindcă practic nu s-ar mai cheltui toți banii europeni contractați pe acest exercițiu financiar și am rămâne cu o gaură. În cazul în care se constată că cineva este vinovat de neimplementare unui proiect până la termenul de 31 decembrie 2015, acel cineva, fie firmă privată, fie autoritate publică, va trebui să achite acele cheltuieli. Trebuie însă să accelerăm cât mai mult ca să finalizăm aceste proiecte și să nu rămânem cu acel gol”, s-a contrazis singur Teodorovici.

  Lucrările la ocolitoare riscă amânarea

  Întrebat de situația proiectului ocolitoarei Brașovului (finalizarea tronsonului I și dublarea tronsonului II, unde lucrările nu au început deocamdată), ministrul Fondurilor Europene a precizat că proiectele finanțate pe Programul Operațional Sectorial Transport care nu mai pot fi finalizate la termen, vor fi trecute pe următorul exercițiu financiar. Totodată, Brașovul are o  serie de proiecte pentru care s-au obținut bani europeni, dar lucrările fie nu au început deloc, fie a trebuit reluată întreaga procedură de licitație din motive care nu au ținut de autoritățile locale, cum ar fi, de exemplu, Centrul de Agrement din Poiană sau proiectul transformării centrului Râșnovului în pietonal.

  Lasa un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Stiri de ultima ora

  Calendar

  Calendar

  May 2018
  M T W T F S S
  « Apr    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  

  Inscrie un eveniment