Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/brasovev/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1261
Brasov Events
Brasov Events
Vremea in
 • : 0C
 • Nouă vârstnici din Braşov, primii din ţară care au bucătării inteligente. Dau comanda la aragaz din… tabletă

  10:17 16 February, 2014

  bucataria viitorului 3Braşovul este singurul oraş din România unde s-a implementat un proiect pilot, finanţat din bani europeni, care vine în ajutorul persoanelor vârstnice prin dotarea locuinţelor cu bucătării inteligente, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii, creşterii gradului de autonomie şi încurajarea comportamentului social. Cei nouă vârstnici care au de acum în casă o astfel de bucătărie desprinsă parcă din viitori, a cărei valoare este de 5.000 de euro, sunt beneficiari ai Centrului de zi pentru persoane vârstnice din subordinea Direcţiei de Servicii Sociale Braşov.

  Toate echipamentele din bucătăriile lor sunt conectate la un sistem software integrat, dezvoltat de firma braşoveană Vision System, Universitatea din Parma din Italia şi Compania Indesit din Italia, şi pot fi accesate prin intermediul tabletei. Cu ajutorul acestui sistem de care beneficiază bucătăriile inteligente se va putea analiza activitatea persoanelor în vârstă, din punct de vedere statistic, respectiv parametri ai vieţii de zi cu zi  (de exemplu, se poate monitoriza de câte ori a fost deschis frigiderul în fiecare zi,  se pot detecta inundaţii sau incendii etc.), contribuind la creşterea calităţii vieţii şi a asistenţei la domiciliu.

  Proiectul pilot este implementat în 3 din cele 5 ţări partenere în programul Framework for Optimizing the Process of Feeding – FOOD, respectiv România (la Braşov), Italia şi Olanda.

  De ce este specială o astfel de bucătărie

  În perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, bucătăriile inteligente, care sunt formate dintr-un cuptor electric dotat cu un modul de comunicaţie fără fir, o plită pe gaz, un frigider, o tabletă, dar şi un mini-server, senzori ambientali şi un sistem software integrat au fost montate de Vision Systems Braşov şi Indesit Company SpA la domiciliul celor 9 beneficiari din Braşov.

  Conform graficului activităţilor din cadrul proiectului, în luna ianuarie a demarat activitatea centrului pilot în Braşov, iar începând cu luna februarie, cu ajutorul colegilor din Danemarca, fiecare beneficiar va fi instruit în folosirea sistemului software integrat al bucătăriei inteligente. 

  Lasa un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Stiri de ultima ora

  Calendar

  Calendar

  May 2018
  M T W T F S S
  « Apr    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  

  Inscrie un eveniment