Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/brasovev/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1261
Brasov Events
Brasov Events
Vremea in
 • : 0C
 • Parcul cu avioane din Centrul Civic nu poate fi deschis, din cauza faptului că echipamentele nu sunt încă omologate

  10:49 03 November, 2014

  parc aerotec_fotoandreipaul_primariabrasov 031Lucrările de amenajare a parcului tematic cu avioane din Centrul Civic au fost finalizate, însă locul de joacă nu îşi va deschide porţile decât după ce toate echipamentele vor fi omologate. Săptămâna aceasta, va veni un specialist de la Bucureşti care va verifica amănunţit toate elementele montate, iar, la final, dacă totul este în regulă, va da undă verde pentru deschiderea parcului. „Fiecare element va fi verificat, în vederea obţinerii avizelor de funcţionare. Procedura este necesară, deoarece parcul aeronautic din Centrul Civic este unicat, majoritatea elementelor au fost confecţionate special pentru acest parc, iar aceste elemente nu sunt standardizate, astfel că trebuie omologate. Procedura de omologare nu se putea face decât după montarea elementelor, aşa că acum suntem în această fază. Interesul nostru şi al  firmei partenere care a construit acest loc de joacă este de a le oferi copiilor nu numai un loc de joacă modern şi original, ci şi care să le garanteze copiilor siguranţa. Elementele sunt montate, sperăm ca în cel mai scurt timp să încheiem şi această procedură iar copiii să se bucure cât mai repede de acest loc”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

  Lucrările au demarat în vară

  parc aerotec_fotoandreipaul_primariabrasov 029Elementul cel mai atractiv al noului loc de joacă este avionul de 20 de metri lungime şi 15 metri lăţime la nivelul aripilor, prevăzut cu leagăne şi tobogane. În partea din spate a navei, copiii se vor putea căţăra pe un perete special, care reprezintă şi una dintre căile de acces în aeronavă, alături de scări şi de un tobogan închis de 15 metri. Alţi doi pereţi de căţărare vor fi amenajaţi la nivelul aripilor. Podelele din interiorul avionului au forma unor podeţe din lemn, care trebuie să dea senzaţia de mişcare. De aripi sunt agăţate leagăne pentru copiii cu vârsta de peste cinci ani. În jurul avionului a fost amenajată şi o „pistă” din material cauciucat. Lucrările de amenajare a locului de joacă au demarat în vara acestui an, iar mai întâi s-a lucrat la alei, alveolele pentru bănci şi s-a realizat împrejmuirea, iar apoi s-a trecut la confecţionarea efectivă şi montarea tuturor elementelor care vor face deliciul copiilor din Braşov.

  Tobogane şi loc de escaladă

  parc aerotec_fotoandreipaul_primariabrasov 015Un alt element de referinţă din locul de joacă este şi „turnul de control” cu tobogan, care le va fi accesibil copiilor fie cu ajutorul unei scări, fie pe un panou pe care se vor putea căţăra cu ajutorul unei frânghii. Alte două tobogane – unul descoperit şi unul acoperit – pornesc din corpul unei rachete, care este un alt element din componenţa locului de joacă. Nu lipseşte  nici groapa de nisip, tot în formă de avion, pentru copiii cu vârsta de până la cinci ani.

  Lasa un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Stiri de ultima ora

  Erwin Chargaff of Genetics
  15 March, 2018 0

  Calendar

  Calendar

  March 2018
  M T W T F S S
  « Feb    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  

  Inscrie un eveniment