Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/brasovev/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1261
Brasov Events
Brasov Events
Vremea in
 • : 0C
 • Poţi deveni „erou” la cursa cu obstacole de duminică

  9:53 16 October, 2014

  Brasov Heroes Foto Primaria BrasovDuminică, va avea loc prima ediţie a cursei de alergare cu obstacole Brasov Heroes, care îşi propune să mobilizeze braşovenii să participe activ la susţinerea celor 13 proiecte înscrise în cursă, fiind nu doar un eveniment sportiv, ci şi un mecanism de mobilizare de resurse la nivel comunitar în vederea rezolvării unor nevoi identificate de organizaţii locale. Competiţia este organizată de către Grupul de Iniţiativă al Fundaţiei Comunitare Braşov, Primăria Braşov şi Carpathian MTB Trails, pe potecile şi drumuri forestiere din zona Lacului Noua, participanţii putând opta să ia startul în cursa scurtă (4 km, 13 obstacole), sau în cea lungă (7 km, 15 obstacole).

  Cei care participă la acest eveniment, pornind de la principiul că „Împreună trecem mai uşor peste obstacole“, pot deveni un erou pentru un tânăr în scaun cu rotile, pentru un copil cu sindrom Down sau pentru un tânăr care vrea o educaţie mai bună, un erou pentru o mamă care învaţă să-şi crească mai bine copilul sau un erou care îşi foloseşte puterile pentru un Braşov mai bogat cultural, artistic şi turistic. Printre obstacolele ce vor pune la încercare pregătirea fizică a concurenţilor se află suprafeţe alunecoase, tranşee, garduri, cauciucuri, panouri de escalada, reţele de frânghii, cabluri legate între copaci, trunchiuri de copaci, baloţi de paie sau europaleti, etc. Obstacolele vor putea fi parcurse atât de amatori, cât şi de profesionişti, individual şi în echipă sau cu familia. Până acum, în cursă s-au înscris 154 de alergători individuali, 14 echipe şi 20 de familii, fiind estimate în următoarele zile noi înscrieri în toate categoriile de concurs, aşteptându-se peste 350 de alergători.

  Cât costă participarea

  Cei care doresc să alerge trebuie, mai întâi, să-şi aleagă cauza pe care vor să o susţină, după care să se înscrie, 50% din taxa de participare urmând să fie direcţionată către cauza aleasă. Taxa de participare este de 90 de lei pentru cursa lungă, 100 de lei pentru cursa scurtă. Echipele vor plăti o taxă de 90 de lei/membru, iar în cazul familiilor taxele vor fi de 70 de lei (pentru un adult şi un copil), iar pentru fiecare membru în plus se vor mai plăti câte 20 de lei. „Fiecare alergător îşi poate mobiliza prietenii, colegii, vecinii sau rudele să doneze pentru acelaşi proiect. Cei care nu doresc să îşi încerce puterile de alergători, dar vor să se implice, pot susţine printr-o donaţie alergătorul preferat sau pot dona direct pentru cauzele înscrise – în plus, în ziua evenimentului îi vor putea întâlni la faţa locului pe reprezentanţii cauzelor şi vor putea afla mai multe detalii despre proiecte”, a precizat Oana Sava, unul dintre organizatori. Atât înscrierile cât şi donaţiile se fac online pe: brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro.

  Vedete care se implică

  Braşov Heroes se bucură de participarea unuia dintre cei mai renumiţi scrimeri români, Rareş Dumitrescu, care a dorit să susţină iniţiativa organizatorilor şi să se implice în acest proiect comunitar. De asemenea, alte nume precum Andrei Roşu (sportiv de anduranţă, câştigător al cupei mondiale de ultratriatlon, proba de triplu ironman, primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe cele 7 continente (record înregistrat în Cartea Recordurilor)), Mihai Sturzu (binecunoscut publicului din trupa Hi-Q), Petronela Rotar (jurnalistă, blogger şi scriitoare braşoveancă) sau Irina Bucşa (braşoveanca finalista la MasterChef), sunt implicaţi activ în susţinerea evenimentului.

  Lasa un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Stiri de ultima ora

  Calendar

  Calendar

  May 2018
  M T W T F S S
  « Apr    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  

  Inscrie un eveniment