Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/brasovev/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1261
Brasov Events
Brasov Events
Vremea in
 • : 0C
 • Primele jocuri olimpice de la Braşov dedicate tinerilor cu dizabilităţi intelectuale

  10:17 05 November, 2014

  premiere special olympics_foto primariabrasov (5)Prima ediţie de la Braşov a competiţiei „Special Olympics”, dedicată persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, s-a desfăşurat ieri la Sala Sporturilor din Braşov şi a adunat peste 80 de competitori, care fie provin din centrele de plasament din judeţ, fie se află în îngrijirea asistenţilor sociali ai Direcţiei de Servicii Sociale a Primăriei Braşov, care a fost partener al evenimentului.

  Jocurile Locale „Special Olympics” sunt diferite de Jocuri Paralimpice (ce includ sportivi de performanţă care au dizabilităţi locomotorii), în cazul „Special Olympics” participanţii fiind de cele mai multe ori persoane fără capacităţi sportive extraordinare, afectate de sindrom Down sau autism în principal, cu un coeficient de inteligenţă mai mic de 70, şi care au ocazia să practice un sport într-un cadru organizat, participarea şi socializarea fiind mai importante decât rezultatele sportive în sine. „Este primul eveniment de acest fel de la Braşov, în cei 11 ani de când există Fundaţia Special Olympics România. Este un eveniment la care participarea este mult mai importantă decât performanţa sportivă, deşi vom alcătui grupe de sportivi egali ca performanţă. Deviza Special Olympics este «Vreau să câştig, dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea». Pentru mulţi dintre participanţii la acest eveniment este poate prima ocazie de a face sport. Avem şi un program de evaluare a sănătăţii, şi împreună cu celelalte acţiuni pe care le desfăşurăm, această competiţii contribuie la o îmbunătăţire a situaţiei acestor persoane şi la integrarea lor în societate”, a explicat Cristian Ispas, directorul Fundaţiei Special Olympics România. „Sportul este bun pentru toată lumea, dar în special persoanele cu dizabilităţi se implică mai mult şi se bucură mai mult când vine vorba de competiţii sportive, pentru că se simt implicaţi în societate. Dacă nu există implicarea autorităţilor locale, Primăria Braşov şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, probabil nu alegeam să organizăm acest eveniment la Braşov. Ne bucurăm că am avut ocazia să o facem”, a completat Ciprian Lupu, coordonator regional al Fundaţiei Motivation România. premiere special olympics_foto primariabrasov (4)

  Toţi participanţii au fost premiaţi

  premiere special olympics_foto primariabrasov (2)Competitorii au participat la probe precum badminton, gimnastică, dar şi bocce, un joc ce presupune aruncarea unor bile. Toţi cei care au participat la aceste jocuri olimpice au fost şi premiaţi, inclusiv voluntarii care au ajutat la desfăşurarea competiţiei şi care au fost  mereu alături de participanţi. „Este un moment foarte important şi emoţionant să vezi aceşti oameni mai puţin norocoşi că vor să facă sport, că se bucură, că muncesc, că se expun atenţiei publice, şi sper să fie un exemplu pentru toţi părinţii care au copii fără probleme de sănătate pe care-i învoiesc de la orele de educaţie fizică. Primăria Braşov a fost alături de acest eveniment punând la dispoziţie Sala Sporturilor şi prin personalul Direcţiei de Servicii Sociale care are grijă de o parte dintre aceşti sportivi. Voi face tot ce îmi stă în putinţă ca acest eveniment să se desfăşoare şi la anul şi să devină un eveniment obişnuit în Braşov”, a precizat viceprimarul Adina Durbacă, la ceremonia de premiere a participanţilor.

  Tags:

  Lasa un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Stiri de ultima ora

  Free Writing Essays Example
  19 April, 2018 0

  Calendar

  Calendar

  April 2018
  M T W T F S S
  « Mar    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  

  Inscrie un eveniment